City trip Tilburg: uniek overnachten in het centrum van Tilburg!

Ons mooie stadje wordt almaar populairder en dat betekent ook meer en meer stedentripjes naar Tilburg! Bij een stedentripje is een overnachting natuurlijk wel zo lekker. ’s Avonds lekker uit eten bij Gastrobar RIX en van de nodige drankjes genieten, om vervolgens zo je bed in te rollen. De volgende ochtend een ontbijtje bij de bakker om de hoek en terug naar huis wanneer je daar zin in hebt. Uniek overnachten in Tilburg? Dat kan! We zetten hier de leukste overnachtingen voor je op een rij.

1. ROOTS Tiny House

Als je het over een droomhuisje hebt, dan stellen we ons het ROOTS Tiny House voor. Houten details, een sfeervolle badkamer, een keukentje en ga zo maar door. Bovendien is het vlakbij het station, maar als je met de auto komt dan kun je hem ook parkeren bij ROOTS. En als je wil, kun je er een lekker ontbijtje bij bestellen. Kortom, de ideale uitvalsbasis voor Tilburg!

Twaalf minuten lopen naar Gastrobar RIX

Overnachten Tilburg

2. Mercure Hotel Tilburg

Fan van lekker wat luxe? Het Mercure Hotel Tilburg is een heerlijk viersterrenhotel. Centraler in Tilburg lukt bijna niet en toch kun je er rustig overnachten. Luxe kamers en een fantastisch ontbijt. Indien gewenst kun je zelfs nog naar de nabijgelegen sauna. En een ander groot voordeel: je kunt Gastrobar RIX bijna zien vanuit je kamer. Ideaal voor een gebakje in de ochtend of een heerlijk culinair diner om de dag mee af te sluiten. En binnen no time bij je bed te zijn daarna.

Eén minuut lopen naar Gastrobar RIX

3. Villa la Vida

Een van de nieuwste overnachtingsmogelijkheden in Tilburg ten tijde van dit schrijven. Villa la Vida is een unieke locatie aan de Piushaven met maar vier hotelkamers. Ieder met een eigen stijl en zeer fotogenieke kamers. Ook voor ontbijt wordt geregeld, maar je kunt natuurlijk ook gewoon de stad in als je dat zou willen. Vanuit het station kun je ernaar toe lopen (iets meer dan en half uurtje). Dat is tevens een hele leuke route die je eigenlijk al langs een hoop highlights van Tilburg brengt.

Kwartiertje lopen naar Gastrobar RIX

Overnachten Tilburg

4. Museumhuisje 013

 De naam zegt het al een beetje. In artistieke sferen en dan ook nog eens in Tilburg. Het Museumhuisje 013 is een overnachtingsplek voor de liefhebber. Een rustige locatie en van buiten oogt het als een woonhuisje, maar dan wel een hele pittoreske. Het belangrijkste detail hebben we dan nog niet eens genoemd: hij beschikt over een bubbelbad!

Achttien minuten lopen naar Gastrobar RIX

5. Herberg het Wapen van Tilburg

 We hebben het hier over de oudste herberg van de stad! Enkele minuutjes lopen van het centraal station en écht een overnachting met karakter. Herberg het Wapen van Tilburg heeft maximaal zeven kamers beschikbaar, dus je wordt niet opgeslokt in de massa. Heerlijk en bovendien op loopafstand van allerlei leuke activiteiten en restaurantjes in Tilburg. Je hebt een eigen slaapkamer en deelt de badkamer met enkele andere gasten. Ideaal om zo betaalbaar te overnachten in het hart van het centrum van Tilburg.

Tien minuten lopen naar Gastrobar RIX

Dineren & overnachten Tilburg

Hopelijk kun je zo uit de voeten met een aantal unieke en lokale tips om te overnachten. Van hotel tot herberg, dus waarschijnlijk zit er wel iets tussen wat aan je wensen voldoet. Vind je het leuk om je bezoek aan Tilburg te combineren met en bijzonder restaurantervaring? Reserveer dan een tafeltje bij Gastrobar RIX. We staan voor het culinair en toegankelijk in de watten leggen van onze gasten. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van verrassingsmenuutjes van de chef die bestaan uit meerdere kleinere gangen zodat je zoveel mogelijk van de kaart kunt proeven tijdens je bezoek. Meer informatie nodig over overnachten, parkeren of dineren in Tilburg? Je mag ons altijd mailen op [email protected].

Gastrobar RIX