Parkeergelegenheid in het centrum van Tilburg

Je zou het misschien niet zeggen maar Tilburg staat ergens in het midden van de top 10 grootste steden van Nederland! En dat betekent dat parkeren over het algemeen iets minder makkelijk is dan normaal. Uiteraard zijn er voldoende mogelijkheden om je auto weg te zetten en bij het centrum te komen, maar je moet maar net weten waar je moet zijn. Zelfs gratis parkeren in Tilburg behoort tot de mogelijkheden wanneer je het niet erg vindt om een stukje te wandelen. Hierbij de fijnste plekken om te parkeren in en rondom het centrum van Tilburg!

1. Parkeergarage Emmapassage – hartje centrum Tilburg

Er zijn twee parkeergarages die gemakkelijk met de auto te bereiken zijn en die echt super centraal in Tilburg liggen. Allereerst de parkeergarage Emmapassage. Vanuit hier loop je zo de (reeds vernieuwde) overdekte Emmapassage in met allerlei gezellige winkels. Ook de horecapleinen zijn binnen no-time te bereiken. En op zaterdag ligt deze parkeergarage ook naast de markt met vele kramen in de categorie groente, fruit, kleding, kaas, vis, vlees en meer!

Twee minuten lopen naar Gastrobar RIX

Maandag tot en met vrijdag geopend van 07:00u tot 04:30u

Inrijhoogte 1,90 meter

Tarieven afhankelijk van dag(deel) maar gemiddeld €2,50 per uur en maximaal €20,- per dag en maximaal €6 wanneer je ’s avonds na 18:00u inrijdt.

2. Parkeergarage Pieter Vreede Plein – hartje centrum Tilburg

Ook de parkeergarage op het Pieter Vreede Plein ligt direct aan alle grote winkels, terrassen en de kerk van Tilburg. Vanuit de parkeergarage lekker met de lift naar boven en natuurlijk direct richting het Piusplein, want na de rit heb je wel koffie met appeltaart verdiend!

Vijf minuten lopen naar Gastrobar RIX

Maandag tot en met vrijdag geopend van 07:00u tot 04:30u

Maximaal 24 uur parkeren

Inrijhoogte 1,90 meter

Tarieven afhankelijk van dag(deel) maar gemiddeld €2,50 per uur en maximaal €20,- per dag en maximaal €6 wanneer je ’s avonds na 18:00u inrijdt.

3. Parkeren in een woonwijk – gratis parkeren op loopafstand van centrum Tilburg

Enkele jaren geleden waren er een paar terreinen waar je midden in de stad van Tilburg gratis kon parkeren omdat het simpelweg (nog) niet volledig gereguleerd was. Die plekken zijn eigenlijk allemaal inmiddels betaald parkeren, dus de mazen kunnen we helaas niet meer opzoeken. Wel kun je nog gratis parkeren als je het niet erg vindt om een stukje te lopen. Zo kun je bijvoorbeeld in het gebied van de Burgemeester Brokxlaan vaak in het weekend en na 15:00u gratis parkeren. Kijk goed op de bordjes want per straat kan het verschillen of je bijvoorbeeld tot 15:00u of tot 22:00u moet betalen. En als je wel moet betalen dan zijn de tarieven hier vaak laag.

Twintig minuten lopen naar Gastrobar RIX

Tarieven afhankelijk van dag(deel) maar op sommige dagen gratis en op andere dagen of dagdelen €1 per uur tussen 09:00u en 15:00u bijvoorbeeld

Gratis parkeren Tilburg

4. Parkeren bij Station Tilburg – parkeren en een fiets huren

Kom je met de auto naar Tilburg maar wil je wel lekker rond kunnen fietsen? Parkeer dan bij het station van Tilburg en stap over op een ov-fiets. Zo kun je nóg meer van Tilburg zien dan wanneer je alles te voet doet! Misschien nog handiger om dan lekker met de trein naar Tilburg te komen, want het station ligt dus vlakbij het centrum!

Twaalf minuten lopen naar Gastrobar RIX

Tarieven afhankelijk van welke parkeergelegenheid je kiest, bijvoorbeeld de woonwijk net achter het station (aan de niet centrum kant van het station), in parkeergarage De Knegtelt of rondom het NS-plein.

Parkeren Station Tilburg

5. Parkeergarage Schouwburg – outdoor parkeren

Hou je niet zo van parkeergarages en parkeer je je auto liever buiten? Bij de Schouwburg is een parkeergarage waar je op een klein deel ook buiten kunt parkeren. Zo hoef je niet alle smalle gangen door van de parkeergarage. Het is mogelijk dat het buiten vol staat. In dat geval zou je door kunnen rijden naar net buiten het centrum, waar je in ‘normale’ straten gewoon betaald kunt parkeren en binnen 10 minuutjes lopen in het centrum van Tilburg staat. Bijvoorbeeld achter het Station Tilburg of in de straatjes langs de Bredaseweg.

Tien minuten lopen naar Gastrobar RIX

Maandag tot en met vrijdag geopend van 07:00u tot 04:30u

Tarieven afhankelijk van dag(deel) maar gemiddeld €2,20 per uur en maximaal €14,- per dag en maximaal €6 wanneer je ’s avonds na 18:00u inrijdt.

En tot slot…

Let op: we hebben dit artikel met zorg samengesteld. Tarieven, openingstijden en andere zaken zijn echter altijd aan verandering onderhevig en daarnaast blijven we mensen. Check daarom altijd nog eventjes de officiële website van bijbehorende parkeergelegenheid als je het zeker wil weten. Deze pagina kan je misschien ook helpen. Dan zien we je binnenkort wel verschijnen bij Gastrobar RIX na een ontspannen parkeeractie! Reserveer hier een tafeltje.

Parkeren Station Tilburg