Top 6 bezienswaardigheden en activiteiten in het centrum van Tilburg

Tilburg is niet meer de stad zoals veel mensen hem kennen! Het is een stad met kleur, met planten, parken, architectuur, musea en heerlijke restaurants. Een stad met een eigen karakter, met een karakteristiek dwaalgebied en een rauwe spoorzone. Het zal je dus niet verbazen dat je hier heerlijke dagen kunt beleven! Welke bezienswaardigheden en activiteiten mag je tijdens je bezoek aan Tilburg dan zeker niet overslaan? Dat zijn de volgende!

1. Het Spoorpark

Het Spoorpark is een vrij nieuw burgerinitiatief om van een braakliggend terrein een prachtig park te maken. En dat is ze gelukt! Je kunt er pootje baden, wandelen, skaten, een koffie afhalen of zelfs overnachten op de Stadscamping 013. De fonteintjes zorgen voor nog meer sfeer en de festivals die hier geregeld plaatsvinden helpen natuurlijk ook mee. Het park wordt door vrijwilligers bijgehouden en gaat ook iedere nacht op slot.

Dineren Tilburg

2. Een hapje en drankje bij Gastrobar RIX

Van al die activiteiten krijg je natuurlijk ook dorst en zin in een borrelhap of uitgebreide lunch. Combineer je bezoek aan Tilburg met een uniek etentje bij Gastrobar RIX. Spectaculaire gerechten, toegankelijk culinair, een persoonlijke benadering en altijd gastvrij! RIX biedt voor ieder wat wils. Je kunt er van hoofdgerecht genieten of juist van een meer gangen verrassingsdiner. En van schaaltje nacho’s tot oesters met bubbels. Het is maar net wat je graag wil ervaren. Reserveer hier een tafeltje voor tijdens je dagje of weekend Tilburg!

Dineren in Tilburg

3. Museum De Pont

Het museum De Pont staat bekend om de unieke tentoonstellingen die eigenlijk voor iedereen toegankelijk zijn. Je kunt op de website van De Pont vinden wanneer je van welke exposities kunt genieten. Het is dus een plek waar je zowel als kunstliefhebber naartoe kunt, maar ook als leek. Bovendien bevindt het zich vlakbij het centrum van Tilburg en is het dus goed te doen als je zin hebt in een wandelingetje om zo nog meer van Tilburg te kunnen zien. Combineer dit bezoek met het Spoorpark, die ligt namelijk ongeveer op de route.

Uit eten Tilburg

4. De Lochal

De mooiste bibliotheek van de wereld als je het ons vraagt, maar officieel is hij nog net niet de winnaar. Hoe bijzonder is het alsnog dat deze parel dus in Tilburg staat te pronken? De grote hal diende vroeger als opslag voor treinen en andere spooronderdelen en is nu omgetoverd tot een wonder voor de architectuur. Binnen heerst er rust en kalmte. Je kunt er lezen, studeren, rondlopen en je vooral enorm vermaken. Zeker een bezoekje waard dus!

Uit eten Tilburg

5. Doloris Meta Maze

Een van de meest bijzondere doolhoven ter wereld is sinds niet al te lange tijd in Tilburg gevestigd. Dus heb je al gehoord van het Doloris Meta Maze? Het is een doolhof waar je op allerlei manieren verrast wordt. Je zintuigen worden geprikkeld en je wordt even meegenomen naar een andere wereld. Je kunt er prima twee uur ronddwalen en je ogen uitkijken in de verschillende ruimtes die ieder een totaal andere beleving meebrengen.

Kortom, genoeg te beleven in deze toffe stad. Ben je bij Gastrobar RIX lekker aan het eten, drinken, uitrusten of relaxen? En plannen aan het maken om nog meer van Tilburg te zien? Je kunt onze collega’s altijd om nog meer tips vragen voor een activiteit of bezienswaardigheid in Tilburg!