4x restaurant waardige gerechten voor Kerstmis

Bij Kerstmis hoort natuurlijk lekker eten! Zeker hier in het bourgondische Brabant staat dineren hoog in het vaandel. Uiteraard in combinatie met de lekkerste wijnen, bijpassende dranken en unieke biertjes! Ook thuis kun je een hoop uit de keuken toveren om een restaurant waardig diner te verzorgen. Sinds Gastrobar RIX in Tilburg vier jaar geleden de deuren opende, hebben we alweer een hoop nieuwe kennis opgedaan. Zonde om die niet met jullie te delen. Hierbij dus vijf restaurant waardige gerechten om thuis tijdens Kerst te bereiden! Dat hebben natuurlijk net anders beschreven dan we de gerechten bij RIX in Tilburg serveren, want het moet wel leuk blijven om thuis te kunnen maken.

1. Zwarte risotto met inktvis

Bij ons in het restaurant noemen we hem de RIXOTTO (zo staat hij bij Gastrobar RIX ook op de kaart), maar bij jou thuis mag je natuurlijk helemaal je eigen naam kiezen. Risotto maken is – zoals je misschien wel weet – super simpel. Door hem een bijzondere touch te geven met de zwarte kleur en de stukjes inktvis is het direct een bijzonder gerecht. De ingrediënten kun je bijvoorbeeld bij een visspeciaalzaak halen. En om de inktvis te bereiden kun je ieder willekeurig recept op internet gebruiken. Voor de garnering is het leuk om nog wat kleur toe te voegen, zoals groen of eventueel een eetbaar bloemetje.

Kerstmenu Tilburg

 2. Een wild bordje

Een stukje wild doet het natuurlijk altijd goed bij Kerst. Lekker mals, goed op smaak en vooral met lekkere bijgerechten. Een aardappeltaartje (kun je zelf maken, maar kun je ook halen), een lekkere wild-jus (idem) en een krokantje (idem) vallen ook altijd in de smaak! Je kunt hier nog een beetje spelen met de presentatie van je gerecht. Wellicht dat je stiekem een beetje af kunt kijken op onze foto! En een belangrijke noot tussendoor: wordt het je toch net iets te ingewikkeld allemaal. Je kunt met Kerst natuurlijk altijd een tafeltje reserveren in ons restaurant. Stuur ons een mailtje voor de mogelijkheden!

Kerstmenu Tilburg

3. Een fruittuintje

Eigenlijk zegt de naam het al, een tuintje met allerlei verschillende variaties van fruit. Vooral de diversiteit van wat je hierbij op het bordje legt, bepaalt voor een groot deel hoe je gasten het zullen ervaren. Denk aan verschillende hele kleine bolletjes vruchtenijs, een paar verse vruchten. Ook witte chocolade met crumble van rood fruit (eventueel te halen bij een delicatessensupermarkt) doet wonderen voor de smaakcombinatie. Je kunt het nog afmaken met eetbare bloemetjes of een stukje brownie of cake voor de afwisseling in textuur.

Kerstdiner Tilburg

4. Een gouden dessert

Alles is mooier als het goud is toch? Voor een bijzonder effect op je bord kun je eetbaar goudpoeder of goudspray gebruiken. Het smaakt lekker, heeft en fijne textuur en het maakt de opmaak van je dessert helemaal af. Wat je eronder legt, dat kun je helemaal zelf kiezen. Kleine blokjes cake, chocoladevormpjes en een ijsbolletje bijvoorbeeld.

Kerstdiner Tilburg

Kerst zonder stress

Zo gezegd, zo gedaan. Maar zo werkt het natuurlijk niet helemaal. Vind je dat je dit jaar jezelf mag trakteren op een Kerst zonder stress? Zonder boodschappen-chaos, aangebrande champignons, soep die niet heet wordt en gasten die te vroeg zijn? Dan kun je natuurlijk ook rondom Kerst eens de mogelijkheden bekijken van en chef aan huis rondom Tilburg, het huren van zaaltje met je familie of het dineren in ons restaurant!

We hebben bij Gastrobar RIX in Tilburg voor tijdens de Kerstdagen een heerlijk menu samengesteld met verrassende gerechten én bijpassende dranken. Op 24, 25 en 26 december serveren we een acht gangen verrassingsmenu voor €99,- per persoon. Op de 25e en 26e is tevens nog een kerstlunch mogelijk, namelijk zeven gangen voor €89,- per persoon. Mail ons om te reserveren!